Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Suspendare Permis
 

Informații

Majorararea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce

ATENȚIE !!!

Majorări ale perioadei de suspendare care se aplică conform O.U.G. nr. 195/2002
 1. Art. 103/2 - Dacă titularul permisului de conducere, într-un interval de șase luni de la data restituirii permisului de conducere, săvărșește o nouă faptă prevăzută la art. 100 alin. (3), art. 101 alin. (3), art. 102 alin. (3) sau art. 102 alin (4), perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce aplicată pentru săvârșirea faptei se majorează de drept cu încă 30 de zile.

  Perioada de suspendare majorată se comunică în termen de 15 zile de la data aplicării sancțiunii contravenționale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce.

 2. Art. 103/7 - Neprezentarea contravenientului în termenul de 5 zile de la primirea înștiințării scrise, pentru a preda permisul de conducere, în cazul cumulului de puncte de penalizare (art. 103/1/a și b).

  În acest caz, contravenientul este informat odată cu înștiințarea referitoare la cumul.

 3. Art. 118/7 - Nepredare permis de conducere în termen de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești prin care instanța a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției.

  Operează de drept, fără nicio formalitate.

 4. Art. 106^1/3 - Neprezentare/ nepromovare test pentru verificarea cunoașterii regulilor de circulație, (operează de drept, fără nicio formalitate) în următoarele situații:
  • Art. 106^1/a – pentru 102/3/a (conducerea sub influența băuturilor alcoolice);
  • Art. 106^1/b - nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depășirea sau trecerea la culoarea roșie a semaforului ori circulația pe sens opus dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
  • Art. 106^1/2 – suspendare administrativă pentru 103/1/c (infracțiuni contra siguranței circulației) și 103/1/d (accidente cu victime cu regulă care presupune suspendarea).
Majorări care se vor aplica în plus față de cele existente, conform O.U.G. nr. 195/2002
 1. Art. 103/9 - Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce pe un drum public aplicată pentru săvârșirea contravențiilor prevăzute la art. 101 alin. (3) lit. d) (sens opus), art. 102 alin. (3) lit. a) (alcool) sau art. 102 alin. (4) lit. c) (manevre pe autostradă) se majorează de drept cu 30 de zile, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat numai avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale